Britten: Russisch winteroffensief in Donbass is mislukt

Volgens de Britse geheime dienst is Rusland er niet in geslaagd om met een winteroffensief de hele Donbass-regio in Oost-Oekraïne onder controle te krijgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen schreef in zijn inlichtingenupdate dat Russische troepen minimale winsten hadden geboekt met zware verliezen in de regio.

Op deze manier zou Rusland de gemobiliseerde strijdkrachten van afgelopen najaar grotendeels hebben verbruikt. De Britse regering publiceert sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog dagelijks informatie over het verloop van de oorlog in Oekraïne. De regering in Moskou spreekt van desinformatie.

Het Oekraïense leger zei vandaag dat het twee aanvallen op de stad Bakhmut in het oosten van het land, waar al maanden om wordt gevochten, heeft afgeslagen. Volgens Russische militaire experts wordt de opmars van de aanvallende troepen belemmerd door hevige sneeuwval. De Russische minister van Defensie Shoigu heeft in Moskou opdracht gegeven de munitievoorraad naar het front in Oekraïne te vergroten.