Andrew Tate mag strafzaak onder huisarrest afwachten

Een Roemeense rechtbank heeft ermee ingestemd om de omstreden influencer Andrew Tate, zijn broer Tristan en twee vrouwelijke verdachten huisarrest te geven in afwachting van een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende sekshandel, zei de advocaat van Tate vrijdag. 

De Brits-Amerikaanse ex-kickbokser en zijn broer Tristan zitten sinds 29 december vast op verdenking van mensenhandel, verkrachting en het vormen van een criminele organisatie. Er wordt beweerd dat de Tates hun slachtoffers hebben gerekruteerd door hen te verleiden en voor te houden een relatie met de vrouwen te willen of in het huwelijk te treden. Aanklagers zeggen dat de vrouwen vervolgens onder dwang pornografische materiaal moesten produceren. Daarnaast wordt Tate ook beschuldigd van het verkrachten van één van de slachtoffers in maart 2022.

Tate werd vorig jaar van Facebook en Instagram verbannen wegens vrouwonvriendelijke en opruiende posts. In 2017 werd hij al van Twitter gegooid maar na de overname van Twitter door Elon Musk werd hij weer toegelaten op het platform. Hij heeft ruim 5 miljoen volgers op Twitter.