Hauger pakt zege in F2-sprintrace Melbourne, Verschoor 10e

De talenten in de Formule 2 hebben zaterdagochtend hun eerste race ooit in Australië afgewerkt. In Albert Park in Melbourne stond een lastige sprintrace op het schema, waar de dreiging van regen voor de nodige onzekerheid zorgde.

Poleposition was in handen van Dennis Hauger, die mede-Red Bull-junior Jak Crawford naast zich had. Kush Maini en Arthur Leclerc volgden, voor Oliver Bearman, Zane Maloney, Victor Martins, Theo Pourchaire, Ayumu Iwasa en Isack Hadjar - Richard Verschoor vertrok vanaf de achttiende plek, hoewel Ralph Boschung en Enzo Fittipaldi hun auto op weg naar de grid al in de muur parkeerden en het dus eigenlijk plek zestien werd.

In de hele eerste ronde werd hevig gestreden om de voorste posities, maar Hauger wist de leiding vast te houden, voor Crawford, Maini en Leclerc. Na de heerlijke openingsronde namen de gevechten rap in intensiteit af, tot er even na de helft van de race vooral rond de vijfde plek ineens weer hevig geknokt werd: Maloney schoof daar op naar plek vijf, voor Martins, Hadjar en Frederik Vesti, terwijl het begon te regenen.

Kort daarop kwam de safety car de baan op: Jack Doohan werd in de rondte getikt en kwam stil te staan. De safety car had de ruitenwissers aan en dat voorspelde al wat: meerdere coureurs van buiten de topposities kwamen binnen voor regenbanden, waaronder Pourchaire, terwijl Martins even later vanaf plek zeven ook regenbanden kwam halen. Brad Benavides ging nog even rechtdoor op het moment dat de safety car binnen zou komen, dus die bleef nog langer buiten.

Met twee ronden te racen kwam de safety car dan echt weer binnen en konden we door, met Hauger, Crawford, Maini en Leclerc voorop. Daar bleef het verder wel bij en dus pakte Hauger de winst en mochten Crawford en Maini hem vergezellen op het podium - Verschoor finishte uiteindelijk als tiende.