MotoGP 23 aangekondigd

Milestone en Dorna Sports S.L. maken bekend dat MotoGP 23 op 8 juni 2023 verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam. De motorracegame bevat alle officiële coureurs en tracks van het 2023-seizoen voor de categorieën MotoGP, Moto2, Moto3 en MotoE.

MotoGP 23 bevat vele vernieuwingen, waaronder de nieuwe career-mode, die spelers vrijheid biedt om hun eigen weg naar het kampioenschap te vinden. De nieuwe ‘turning points’ kunnen de carrière een nieuwe wending kunnen geven op basis van de prestaties en keuzes van spelers.

Dankzij de introductie van Dynamic Weather, kan een droge race nu razendsnel veranderen in een waterballet, waarbij het nóg meer aankomt op skills en strategie. Een race kan ook worden uitgeroepen tot een Flag-to-Flag-race, alleen niet op Switch, met de mogelijkheid om terug te keren naar de pitlane en van motor te wisselen voor een strategisch voordeel. Daarnaast zorgt de verbeterde AI ervoor dat het gedrag van coureurs op het circuit beter aansluit bij hun echte racestijl, waarbij elke coureur een unieke persoonlijkheid heeft die zijn acties tijdens de race zal bepalen.

Er zijn nieuwe racehulp-opties voor remmen, acceleratie en sturen. Daarnaast is de MotoGP Academy terug die spelers met specifieke trainingssessies helpt de basis te leren, of hun stijl te perfectioneren.

MotoGP 23 biedt ook diverse multiplayer-opties, zowel online als offline. Voor het eerst kunnen spelers via cross-play tegen elkaar racen, al werkt dat niet voor Switch en pc. Daarnaast bieden de nieuwe Ranked Races races tussen spelers van hetzelfde niveau. Ook is de lokale splitscreenstand voor 2 spelers terug, behalve op Switch, zodat vrienden die naast elkaar op de bank zitten tegen elkaar kunnen strijden.

Tenslotte kunnen spelers in hun eigen stijl door MotoGP racen, dankzij de graphic editors voor helmen, stickers, racenummers en buttpatches.