The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is goud, tien minuten aan gameplay

Nintendo heeft tien minuten aan gameplay getoond van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, onder begeleiding van Eiji Aonuma. De beste man wist bekend te maken dat de game goud is en dat fans dus geen angst meer hoeven te hebben voor nog meer uitstel.

In de video werden een aantal nieuwe vaardigheden van Link getoond. Als eerste is er Recall, waarmee je voorwerpen in principe terug in de tijd kan laten bewegen. Dit is ook één van de manieren om op de Sky Islands te komen.

De tweede vaardigheid is Fuse, waarmee Link voorwerpen kan combineren tot iets nieuws. Zo kun je zwakkere wapens sterker maken, durability verbeteren, het bereik van je wapens vergroten en nog veel meer. Als derde is er Ultrahand, waarmee Link grotere voorwerpen kan combineren. In de video wist Aonuma van enkele boomstammen en ventilatoren bijvoorbeeld een boot te maken.

Als laatste is er Ascend, waarmee Link door de grond naar een dak kan 'teleporteren'. Dit werkt in huizen, maar ook bijvoorbeeld in grotten met vrije ruimte erboven. Dit moet het makkelijker maken om bijvoorbeeld bergen te beklimmen. Vrijheid en fantasie staan volgens Aonuma in ieder geval centraal, wat al deze vaardigheden moeten benadrukken.

Ook er is een speciaal Tears of the Kingdom Nintendo Switch OLED Model aangekondigd, dat uitkomt op 28 april. De game zelf staat gepland voor 12 mei.