FOK! Wat een weer: (winterse) buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend wisselen zon en bewolking elkaar af en trekken er buien over het land. Bij de buien is natte sneeuw en hagel mogelijk. De wind komt uit het noordwesten en wordt matig, aan zee en op het IJsselmeer staat een vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag komen er nog steeds buien voor, sommige met hagel of natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt de zon. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is noordwestelijk, matig, in het noorden vrij krachtig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. De wind is bovendien vlagerig en bij buien kunnen aan de kust en in het noordoosten windstoten tot ongeveer 65 km/u voorkomen.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. Er zij brede opklaringen. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst nog (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is het droog. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen. De wind is zwak tot matig en komt uit een westelijke richting.

Een onstuimige kust bij Harlingen. (Foto: aloa)
Een onstuimige kust bij Harlingen. (Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.