Roglic slaat aanval van Evenepoel af in slotrit en pakt eindzege Ronde van CataloniŰ

Primoz Roglic heeft de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. In de laatste rit moest hij een voorsprong van tien seconden verdedigen op Remco Evenepoel en deed dat met succes. In de slotcircuit rondom de beklimming van Montjuïc trok Evenepoel en zou de ritzege pakken, maar de eindzege ging naar de Sloveen van Jumbo-Visma.

De slotrit in de Ronde van Catalonië was een traditionele rit met op het einde zes keer de beklimming van Montjuïc. Remco Evenepoel zette zijn ploeg hard aan het werk en nadat de kopgroep van negen werd teruggepakt trok Evenepoel in de aanval. Primoz Roglic en Marc Soler hadden een antwoord op de aanval van de Belgische wereldkampioen en het drietal nam al snel een voorsprong van twintig seconden.

In de voorlaatste ronde deed Evenepoel nog een laatste poging om het algemeen klassement naar zijn hand te zetten, maar hij kon Roglic niet lossen. Soler moest wel passen bij de versnelling van de wereldkampioen. In de laatste ronde reden Evenepoel en Roglic samen naar de finish, waar er niet meer gesprint werd voor de dagzege. Evenepoel pakte de dagzege, maar het eindklassement was voor Roglic.

Results powered by FirstCycling.com