Langlaufers Klæbo en Skistad sprinten naar winst in slurrie van Tallinn

In het Estse Tallinn hebben 's werelds best sprintende langlaufers de voorlaatste World Cup van het seizoen afgewerkt. In het centrum van de stad lag een kort en fraai parcours, hoewel de sneeuw van tamelijk belabberde kwaliteit was. Dat maakte het wel zwaar en dat was dan weer leuk voor de races.

Vrouwen
Met Jonna Sundling stond er slechts één Zweedse in de finale, en opvallend genoeg bestond die hele finale zelfs uit zes nationaliteiten met ook de Zwitserse Nadine Fähndrich, Kristine Stavås Skistad voor Noorwegen, Coletta Rydzek uit Duitsland, de Française Lena Quintin en Tereza Beranova voor Tsjechië. Bij de start nam Sundling gelijk de leiding en zij voerde het tempo flink op, waarbij alleen Skistad echt kon volgen. De Noorse wachtte tot het laatste moment en ging er met het nodige geduw en getrek in de allerlaatste meters voorbij: winst voor Skistad dus, voor Sundling en Fähndrich, die daarmee met nog één wedstrijd te gaan zo goed als zeker is van de eindzege in de World Cup op de sprint.

Mannen
Minder diversiteit bij de mannen, waar Noorwegen met Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug en Erik Valnes drie finalisten had, aangevuld door Edvin Anger en Marcus Grate voor Zweden en de Fransman Lucas Chanavat. In de eerste ronde namen Chanavat en Anger de touwtjes in handen, maar in de tweede ronde ging Klæbo er vandoor. De Noor sloeg een enorm gat en pakte zeer overtuigend weer de winst en inmiddels ook de eindzege in de sprint-World Cup. Chanavat finishte als tweede, Northug klopte Anger nog net in de strijd om de derde plek.