Iwasa wint heerlijke F2-sprintrace in Jeddah

Op het Jeddah Corniche Circuit hebben de jongelingen in de Formule 2 zaterdag de sprintrace afgewerkt van hun weekeinde in Saoedi-Arabië. Dat werd een fantastisch stukje racen, waarbij het tot de laatste meters een heerlijke race om te kijken was.

Poleposition was in handen van Jak Crawford, met Ralph Boschung naast zich, gevolgd door Kush Maini, Ayumu Iwasa, Jehan Daruvala en Jack Doohan - Richard Verschoor vertrok vanaf de negentiende plek. Crawford behield de leiding bij de start, Iwasa schoot door naar de tweede plek, voor Boschung, Maini, Daruvala en Oliver Bearman.

Bij het ingaan van ronde twee kwam Iwasa vanuit de slipstream voorbij Crawford naar de leiding, kort daarop kwam de safety car naar buiten: Zane Maloney was in het middenveld gespind en kwam stil te staan. Na een korte onderbreking konden we door, waarbij Boschung de tweede plek over wist te nemen van Crawford. Het duurde niet lang, want met een veel te enthousiaste poging probeerde Theo Pourchaire de vijfde plek van Bearman over te nemen: de twee raakten elkaar, safety car.

Met Iwasa, Boschung, Daruvala en Crawford voorop konden we door, maar de van plek tien vertrokken Victor Martins - veruit de snelste in de kwalificatie - nam Crawford al snel te grazen, nog in dezelfde ronde gevolgd door Maini. Martins ging rap voorbij Boschung naar plek drie, terwijl Daruvala de aanval opende op leider Iwasa - Martins zat daar ook op te azen.

De drie vooraan maakten er een fantastisch schouwspel van, met vier ronden te gaan had Iwasa nog altijd de leiding, maar dit keer zat Martins op zijn nek. De Japanner hield echter knap vol en pakte de overwinning na een bijzonder leuke race, voor Martins en Daruvala. Verschoor kwam uiteindelijk als zestiende over de meet.