Vijfklapper Hňland in Champions League; Napoli, Real, City en Inter door

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de laatste vier achtste finales in de Champions League. Die werden dinsdag- en woensdagavond gespeeld en zodoende zijn er nog acht ploegen over die om de titel gaan strijden, vrijdag wordt geloot wie in de kwartfinales tegen elkaar speelt.

In Leipzig hadden RB Leipzig en Manchester City het in februari gehouden bij een 1-1 gelijkspel, maar in Manchester had City er toch wat meer zin in. Erling Håland opende na dik twintig minuten de score vanaf elf meter, scoorde twee minuten later nog eens en was kort voor rust ook trefzeker. In het kwartier na rust scoorde de Noor nóg eens twee keer, een heuse vijfklapper - alleen Lionel Messi en Luiz Adriano deden dat ooit eerder. Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne scoorden en passant ook nog: 7-0 voor Manchester City.

Inter Milan had thuis met 1-0 van FC Porto gewonnen en de wedstrijd in Portugal werd zo mogelijk nog minder spectaculair: anderhalf uur voetbal leverde geen enkele goal op, hooguit wat degelijke pogingen hier en daar. Inter naar de kwartfinales dus, Porto ligt eruit.

Het suffe spel van Inter en Porto stond in fel contrast met Liverpool - Real Madrid, dat in februari in 2-5 eindigde. In Madrid was het bij de return allemaal wel wat minder boeiend: welgeteld één goal was de wat magere score, Karim Benzema opende pas na bijna tachtig minuten de score en het bleef bij die 1-0.

Napoli had in Duitsland met 0-2 van Eintracht Frankfurt gewonnen en in het eigen Stadio Diego Armando Maradona ging het niet heel anders. Victor Osimhen opende kort voor rust de score en was kort na de onderbreking ook trefzeker, tien minuten later zette Piotr Zielinski vanaf elf meter de eindstand van 3-0 op de borden.