Feyenoord met monsterscore naar kwartfinale Europa League

Feyenoord heeft op een zeer overtuigende manier de kwartfinales bereikt van de Europa League. Nadat het heenduel nog 1-1 werd tegen Shakhtar Donetsk wonnen de Rotterdammers in de Kuip met maar liefst 7-1 van de Oekraïense ploeg en plaatst zich voor de laatste acht van de Europa League.

Feyenoord was in de heenwedstrijd ook al beter dan Shakhtar Donetsk, maar moest toen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Maar in de Kuip won het met liefst 7-1. Bij rust stond het al 3-0 in het voordeel van de ploeg van Arne Slot. Binnen tien minuten zorgde Santiago Giménez voor de openingstreffer, en een kwartier later verdubbelde aanvoerder Orkun Kökçü de score. Vlak voor rust maakte Kökçü vanuit een strafschop ook nog de 3-0.

In de tweede helft zou Feyenoord snel uitlopen naar een 7-0 voorsprong. Oussama Idrissi (2), Alireza Jahanbakhsh en Danilo waren de doelpuntenmakers in de tweede helft voor de Rotterdammers, waarna Kevin Kelsey vlak voor tijd de eer redde voor Shakhtar Donetsk.