Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 11

Superhelden! Dinosaurussen! Anime! Plus films uit Frankrijk, Iran, Japan, Ierland, Oekraïne, de VS en Nederland; allemaal vanaf deze week te zien in je favoriete bioscoop.

Shazam! Fury of the Gods

Het vervolg van het verhaal van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord SHAZAM! verandert in zijn alter ego, de volwassen superheld Shazam. Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, drie oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak. Billy – ofwel Shazam – en zijn familie zullen moeten vechten voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van hun wereld.

65

Na een catastrofale crash op een onbekende planeet komt piloot Mills (Adam Driver) er al snel achter dat hij is neergestort op aarde, maar dan 65 miljoen jaar geleden. Mills en Koa (Ariana Greenblatt), de enige andere overlevende, hebben maar één kans op redding. In een epische strijd om te overleven moeten ze zich een weg zien te banen door een onbekend gebied vol gevaarlijke prehistorische wezens.

Klondike

17 juli 2014 staat te boek als een van de zwartste dagen in de luchtvaartgeschiedenis. Die donderdag werd Malaysia Airlines Flight 17 (MH17), die van Amsterdam naar Kuala Lumpur vloog, boven het oosten van Oekraïne, uit de lucht geschoten door pro-Russische separatisten. Niemand van de 298 inzittenden overleefde de crash. 17 juli 2014 is tevens de dag waarop Klondike begint. Op het land bij de boerderij van Irka en Tolik ligt een brokstuk van het vliegtuig. Bovendien heeft een slecht gerichte raket van de separatisten een groot gat in hun huis geslagen. Vluchten zo lang het nog kan, zou je denken. Toch niet, juist vanwege de noodlottige gebeurtenissen wil de hoogzwangere Irka in de woning blijven. Haar licht ontvlambare echtgenoot vindt echter dat een vrouw in haar toestand zo snel mogelijk uit het oorlogsgebied moet vertrekken. De boodschap van de film zit heel knap in het allerlaatste shot van de film verstopt.

Marlowe

Voor privédetective Philip Marlowe (Liam Neeson) gaan de zaken in Los Angeles de laatste tijd wat traag. Dan arriveert er een nieuwe klant: de jonge en aantrekkelijke Clare Cavendish (Diane Kruger), dochter van Hollywood-actrice Dorothy Quincannon (Jessica Lange). Ze wil dat Marlowe haar voormalige minnaar, drugsdealer en rokkenjager Nico Peterson, opspoort. Peterson zou vermoord zijn bij de Corbata Club, een exclusieve club voor de rich and famous van LA, maar Clare is ervan overtuigd dat hij nog leeft en zijn dood in scène is gezet. Tijdens zijn onderzoek raakt Marlowe niet alleen in de ban van de verleidelijke Clare, maar komt hij ook in aanraking met de louche praktijken die schuil blijken te gaan achter de schermen van de Corbata Club en Hollywoods filmindustrie. Het wordt pijnlijk duidelijk dat Bay City’s rijkste families en machtigste inwoners tot alles bereid zijn om hun fortuin te beschermen.

All Inclusive

Wanneer Jacco (Tibor Lukács) en Sylvie (Jennifer Hoffman) met hun dochter Loïs (Aiko Mila Beemsterboer) en zoon Bink (Bing van Son) besluiten op vakantie te gaan in een All Inclusive resort, wordt hun al wankele huwelijk zwaar op de proef gesteld. Wanneer Sylvie bij aankomst aan Jacco meldt dat ze een ‘pauze’ wil inlassen kan Jacco dit, te midden van zijn midlife crisis, maar moeilijk accepteren. Binnen de paradijselijke All Inclusive cultuur zal Jacco de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen maar vooral zijn grootste struikelblok, zichzelf.

Mon Crime

Jaren ’30, Parijs. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat het echt begonnen is. Met de hulp van haar beste vriendin en advocate Pauline kan ze echter bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. Het blijkt het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven. Tot de waarheid aan het licht komt…

Inu-Oh

Inu-oh wordt geboren met een uniek uiterlijk. De mensen om hem heen zijn hierdoor zo ontzet, dat ze elke centimeter van zijn lichaam bedekken met kleding, zelfs zijn gezicht wordt verborgen achter een masker. Op een dag ontmoet hij een jonge blinde biwa speler genaamd Tomona. Terwijl Tomona een intrigerend lied over het verwarde lot speelt, ontdekt Inu-oh dat hij over een ongelooflijk dansvermogen beschikt. Ze worden onafscheidelijk als vrienden en zakenpartners, waarbij zij hun creatieve gaven gebruiken om te overleven aan de randen van de maatschappij. Ze spelen lied na lied en worden langzaam maar zeker grote sterren. Met zijn muziek betovert Inu-oh zijn publiek en geleidelijk aan begint hij te veranderen in iemand van ongekende schoonheid. Maar waarom is Tomona blind en waarom is Inu-oh geboren met zijn unieke uiterlijk? Deze film vertelt het verhaal over de vriendschap van de twee sterren, die dansend en zingend proberen achter de waarheid te komen en zo elkaars vloek te verbreken.

Leila's Brothers

Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. In een land dat in de greep is van internationale economische sancties, gaat ook haar gezin gebukt onder de schulden. Terwijl de familie probeert de eindjes aan elkaar te knopen, ontdekt Leila dat haar vader zijn erfenis verstopt om de nieuwe patriarch te worden van de plaatselijke clan.

Love Life

Taeko woont met haar man Jiro en haar zesjarige zoontje Keita uit een vorig huwelijk in een kleine flat in de stad. Hoewel Jiro’s ouders om de hoek wonen, is de familieband niet hecht: ze hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische, dove vader van Keita weer opduikt, raakt de familie nog meer ontregeld. Gedreven door pijn en schuldgevoel stort Taeko zich op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet. In Love Life schijnt de getalenteerde regisseur Kôji Fukada opnieuw zijn licht op de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet.