Assad roept op tot een grotere Russische aanwezigheid in SyriŰ

De Syrische president Bashar al-Assad heeft opgeroepen tot een grotere aanwezigheid van Russische troepen in zijn land. Als Rusland meer militaire bases met meer personeel in Syrië wil bouwen, zou dat een goed idee zijn, zei Assad in een interview met het Russische persbureau RIA.

In de Syrische burgeroorlog steunt Rusland Assad sinds 2015 en helpt het hem aan de macht te blijven. Een andere bondgenoot van Syrië is Iran. De Syrische president bedankte Poetin voor zijn hulp tijdens de burgeroorlog en na de recente verwoestende aardbevingen in het Syrisch-Turkse grensgebied begin februari.

Volgens het Russische presidentieel bureau zei Assad dat hij aan de kant van Rusland staat in de oorlog tegen Oekraïne. "Omdat dit mijn eerste bezoek is sinds het begin van de speciale militaire operatie in Oekraïne, wil ik herhalen dat Syrië deze speciale operatie steunt", aldus Assad.

In een interview met RIA zei Assad dat Syrië de door Rusland geannexeerde regio's als Russisch erkent. "Dit zijn Russische gebieden. En zelfs als de oorlog niet had plaatsgevonden, zijn dit historisch gezien Russische gebieden."