Stembiljetten bij meerdere stembureaus Amsterdam op, stemmen lukt niet

In verschillende stembureaus in Amsterdam lukt het sinds 20.00 uur niet meer om te stemmen, omdat de stembiljetten daar op zijn. Dat laten meerdere Amsterdammers zojuist weten aan AT5.

Het gaat onder meer om de Cinetol op de Tolstraat in Zuid. "Ze gaan nu een half uur sluiten", laat iemand die in de rij stond weten. "Mensen stappen uit de rij. Er komen mensen aanlopen van andere stembureaus, daar schijnt hetzelfde aan de hand te zijn. Bizar." Een ander die op dezelfde locatie wilde stemmen: "Er stond een hele rij buiten die over een half uur terug moesten komen als ze wilden stemmen. Misschien dat het dan was opgelost"

In het stembureau aan de Albert Neuhuysstraat in de Hoofddorppleinbuurt speelt dit probleem ook. "We kunnen niet stemmen!! Wat nu?", stuurt iemand via Whatsapp naar AT5. "Er werd gezegd dat andere bureaus ze ook niet hadden. Maar sta nu bij de Leiduinstraat en die heeft ze wel."

In de Hallen kon ook niet gestemd worden. Daar werd ook verteld dat er op andere locaties ook geen biljetten meer zijn.

Stadsloket Zuid
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er om 19.00 uur kort een tekort aan stembiljetten was bij stadsloket Zuid en dat mensen toen naar andere locaties werden doorverwezen. Inmiddels zijn daar wel voldoende biljetten.

De problemen op de andere locaties zijn bij de gemeente nog niet bekend, maar de woordvoerder komt er later vanavond op terug.