FOK! Wat een weer: een buitje, daarna droog

winterbanner

Goedemorgen!

Wat was het een fijne dag gister, hoewel overal wel ies neerslag viel was de zon ook flink aanwezig en werden overal dubbele cijfers gehaald. Vandaag begint met een regengebied dat van west naar oost trekt, ik denk dat het nergens droog blijft vanochtend. De temperatuur krijgt hierdoor ook een beuk naar beneden; de middagtemperatuur is zo'n 7 graden. 

De zon breekt wel door vanmiddag wanneer het regengebied het land heeft verlaten. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan de kust zelfs hard met windkracht 7. Gister had Vlieland nog te maken met windkracht 9 voor meer dan een uur. De eerste storm van 2023 was hiermee een feit. In de tweede helft van de middag neemt de wind weer af en draait naar het westen.

Vanavond neemt de kans op een enkele bui toe, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk nog droog. Bij een bui kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig. Ook vannacht kan een bui met winterse neerslag vallen bij een minimumtemperatuur rond het vriespunt, wellicht krijgen we dan te maken met code geel maar dat lees je morgen in een nieuw weerbericht. Tot dan!

De lente is op komst! (Foto: Ouwesok)
De lente is op komst! (Foto: Ouwesok) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.