Texas: peuter (3) schiet kleuter (4) dood

In de Amerikaanse staat Texas heeft een driejarig meisje per ongeluk haar zus, die een jaar ouder was dan zij, doodgeschoten. De driejarige had "toegang tot een geladen semi-automatisch pistool", aldus de sheriff van Harris County nabij Houston, Ed Gonzalez, zondagavond. "Familieleden hoorden een enkel schot. Ze renden de kamer in en vonden de vierjarige kleuter op de grond zonder enig teken van leven.”

De sheriff sprak over "opnieuw een tragisch verhaal over een kind dat toegang krijgt tot een pistool en iemand anders neerschiet". Maar dergelijke gevallen kunnen volgens hem eenvoudig worden voorkomen: wapenbezitters moeten "verantwoordelijk" handelen en hun wapens "op een veilige plaats bewaren", waarschuwde Gonzalez. "Men moet meer doen dan alleen tegen kleine kinderen zeggen dat ze van de wapens moeten afblijven."

Meer wapens dan inwoners
In de VS komen vaker ongelukken voor doordat kinderen een pistool van hun ouders vinden en deze afvuren. Ook gevallen waarin kinderen vuurwapens mee naar school brachten, zijn voorgekomen. 

In het land waar men een grondwettelijk recht heeft om wapens te bezitten, zijn er naar schatting 393 miljoen vuurwapens in openbaar bezit. Dat betekent 120 vuurwapens op 100 inwoners.