FOK! Wat een weer: harde woei

winterbanner

Goedemorgen!

Ik begin vandaag waar ik gister eindigde, harde windstoten. En dus is er code geel afgegeven hiervoor, de windstoten zijn 75 tot 90 km/u in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen. Grof genomen geldt deze code geel van 9 uur tot 17 uur, per provincie kunnen de tijden verschillen. Kijk hier wat voor jouw locatie relevant is.

Harde windstoten dus, ook in het binnenland is de wind merkbaar. Net als de temperatuur, deze ligt tussen de 11 graden in het noordoosten tot 16 graden in het zuiden. Droog blijft het niet, er kunnen buien ontstaan. Waar precies is wat lastig te zeggen mede door de harde wind. Tegen het eind van de middag neemt de wind af.

Vanavond is het (zwaar) bewolkt en valt er ook nog een bui. De zuidwesten wind neemt verder af naar een matige wind, aan de kust is deze dan nog krachtig tot hard. In de nacht naar dindag is het ook niet droog, de zon zien we morgenochtend nog wel even. Meer daarover lees je morgen. Tot dan!

 En er ging nog een pannenkoek naar binnen op het IJ. (Foto: Pukeko)
En er ging nog een pannenkoek naar binnen op het IJ. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.