Israëlische soldaten schieten drie Palestijnen dood

Tijdens een vuurgevecht tussen Palestijnen en Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever kwamen drie mannen om het leven. Nu de Ramadan nadert wordt gevreesd voor verdere confrontaties.

Volgens het leger hebben Israëlische soldaten drie Palestijnse aanvallers doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever. Volgens het Israëlische leger openden gewapende mannen 's nachts het vuur op een Israëlische militaire post ten westen van Nablus. Soldaten schoten vervolgens terug met scherpe munitie.

Een legerwoordvoerder bevestigde dat de Palestijnen zijn omgekomen. Een andere schutter gaf zich over en werd gearresteerd, aldus de verklaring. De soldaten bemachtigden drie geweren, een pistool en munitie van de aanvallers. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde ook de dood van de drie mannen tussen 18 en 24 jaar oud. De Al-Aqsa Martelarenbrigade, een militaire tak van de partij van president Mahmoud Abbas, zei dat de doden leden waren van Al Aqsa.

Gevreesde escalatie tijdens Ramadan
De situatie in Israël en de Palestijnse gebieden is al lange tijd zeer gespannen. Sinds het begin van dit jaar zijn 13 Israëli's en een Oekraïner gedood bij Palestijnse aanvallen. In dezelfde periode kwamen 81 Palestijnen om het leven bij confrontaties met het Israëlische leger of bij hun eigen aanvallen. Er wordt gevreesd voor een verdere escalatie van het geweld tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan, die over tien dagen begint.