Uitslag Sparta - Vitesse

Vitesse heeft vanavond tegen Sparta zijn vierde nederlaag op rij geleden. In Rotterdam ging het met 3-1 onderuit.

De bezoekers kenden nog wel een goede start door snel op voorsprong te komen, na een actie van Tronstad scoorde Oroz de 0-1. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten, een paar minuten later kopte Verschueren de gelijkmaker binnen. In de rest van de eerste helft was Sparta duidelijk de betere ploeg en vlak voor rust leverde dat resultaat op, saito scoorde de 2-1.

In de tweede bleef het spelbeeld hetzelfde en een offensief van Vitesse om de nederlaag te voorkomen zat er geen moment in. Toen het ook nog met tien man verder moest na rood voor Wittek was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Sparta kwam geen moment in de problemen en in de slotfase scoorde Kitolano nog de 3-1.