Uitslag AZ - FC Groningen

AZ blijft de druk op Feyenoord houden. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen wonnen de Alkmaarders met 1-0 door een doelpunt van Jesper Karlsson.

AZ kende een droomstart in eigen stadion. Jesper Karlsson opende na vier minuten al de score met een prachtige uithaal. Ondanks de vroege voorsprong had de thuisploeg het lastig met Groningen en de Groningers creëerde ook wat kansen en Elvis Manu raakte daarbij ook de paal.

Na rust kreeg AZ kansen op de 2-0 onder via Sven Mijmans en Karlsson, maar beide spelers kregen de bal niet voorbij de doelman van FC Groningen. Groningen probeerde nog wel een slotoffensief, maar uiteindelijk bleef de thuisploeg makkelijk overeind en hield de drie punten in Alkmaar. Door de zege sluit AZ de zaterdag af als tweede in de eredivisie. De ploeg van Pascal Jansen heeft een achterstand van twee punten op Feyenoord, maar hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan AZ.