Roglic zorgt voor hattrick in Tirreno-Adriatico

Primoz Roglic heeft voor een zuivere hattrick gezorgd in de Tirreno-Adriatico. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma pakte voor de derde dag op rij de ritzege. Zonder ongelukken wint hij zondag voor de tweede maal uit zijn carriere het eindklassement van de Italiaanse rittenkoers.

Na bergrit van vrijdag stond vandaag de lastige etappe zesde etappe op het programma, met verschillende steile beklimmingen. Jumbo-Visma had lange tijd de controle in de rit van 193 kilometer. Lang controleerde de Nederlandse ploeg een kopgroep van elf renners, waarna Jumbo-Visma op iets minder dan veertig kilometer de koers openbrak. Onder leiding van de Belgen Tiesj Benoot en Wout van Aert trok de ploeg stevig door en zorgde dat het peloton snel werd uitgedund.

Jumbo-Visma had de overhand, maar nadat Wilco Kelderman wegviel met een valpartij zat de Nederlandse ploeg in de verdrukking. Zeker nadat Aleksandr Vlasov in de aanval was gegaan samen met Guillaume Martin, Alex Aranburu en Carlos Verona. De kopgroep van vier nam een voorsprong van een halve minuut, waarna Jumbo-Visma de hulp kreeg van UAE Emirates en later Ineos Grenadiers. Bij de voorlaatste steile beklimming werd het viertal gegrepen en probeerde Mikel Landa het met een aanval. Roglic reageerde vrijwel direct en ook Enric Mas, João Almeida, Tao Geoghegan Hart, Michael Woods en Giulio Ciccone konden mee. Op de slothelling kon er niet voor verschil gemaakt, waarna Roglic vrij eenvoudig het sprintje won voor Hart en Almeida.

Roglic zorgde daarmee voor de derde dagzege op rij en verstevigde daarmee ook de leiderstrui. Met zondag alleen nog maar een vlakke etappe te gaan lijkt een tweede eindzege in de Tirreno-Adriatico een zekerheid voor Roglic, die zijn week zijn rentree maakte in het wielerpeloton na zijn opgave in de Ronde van Spanje vorig jaar.

Results powered by FirstCycling.com