Gollum sluipt er op los in The Lord of the Rings: Gollum

Uitgever Nacon en ontwikkelaar Daedalic Entertainment hebben de officiële verhaaltrailer vrijgegeven voor de stealth-actiegame The Lord of the Rings: Gollum.

The Lord of the Rings: Gollum is een officiële bewerking gebaseerd op het literaire werk van J.R.R. Tolkien. Je speelt als Gollum op zijn gevaarlijke reis en ontdekt hoe hij de machtigste personages in Midden-aarde te slim af was om zijn 'precious' ring terug te vinden. Van zijn vlucht uit Mordor, waar hij ontsnapte uit de Mouth van Sauron en uit het web van de demon-spin Shelob, tot de kerkers van de Elvenking Thranduil, de vader van Legolas, beleeft Gollum tijdens zijn reis vele avonturen en ontmoetingen.

Hoewel Gollum geen vechter is en vaak moet vertrouwen op stealth, is hij meer dan in staat om een nietsvermoedende vijand te wurgen wanneer de gelegenheid zich voordoet.

The Lord of the Rings: Gollum komt uit voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam en Epic Games Store in 2023. Een Switch-versie is ook gepland, maar heeft nog geen releasedatum gekregen.