FOK! Wat een weer: grote temperatuursverschillen

winterbanner

Goedemorgen!

Er geldt vandaag in het hele land code geel wegens gladheid door bevriezing van wegdelen door natte sneeuw. 

Ook is er veel bewolking, in het noorden valt natte sneeuw, elders regent het. De noordoostenwind is matig, aan de kust tot windkracht 7. In het zuiden komt de wind uit het zuidwesten en is zwak. Er zijn vandaag grote temperatuursverschillen, een warmtegebied zit in het zuiden waar het momenteel tegen de 10 graden is terwijl het noordoosten tegen het vriespunt aan ligt. Dit warmtegebied trekt, net als de neerslag weg richting het oosten.

Maar eerst breidt de natte sneeuw uit over het land vanmiddag, temperatuursverschillen zijn dan nog altijd aanwezig: in het noorden rond het vriespunt, in het uiterste zuiden tot wel 11 graden. De wind draait naar het noorden en neemt toe tot in het binnenland, aan de kust tot windkracht 7.

Vanavond klaart het dan op maar wordt het op veel plaatsen glad, de wind neemt iets af. In de nacht naar zaterdag is het droog, en dat zal het ook blijven morgen naar alle waarschijnlijkheid, maar daar lees je morgen meer over. Tot dan!

Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Foto: Pukeko)
Een natte sneeuw weerbeeld in Purmerend, wat vandaag ook zomaar kan. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.