NASCAR-coureur Byron domineert in Las Vegas

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Las Vegas Motor Speedway werd de derde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. De spannendste race ooit werd het niet, maar dat mocht de pret natuurlijk niet al teveel drukken.

Met Joey Logano en William Byron op de eerste rij ging de race van start, Ryan Blaney, Kyle Larson, Ross Chastain, Ty Gibbs en Kyle Busch volgden. Een niet al te enerverende eerste stage werd gewonnen door Byron, voor Larson en Chastain - met name Logano en Blaney waren flink wat weggezakt.

Met Byron en Larson voorop konden we door met stage twee, waarin eigenlijk ook weinig gebeurde: Byron behield de leiding en won de stage, Larson hield plek twee vast en Alex Bowman, Martin Truex en Christopher Bell completeerden de top-5 en met ongeveer die volgorde konden we ook beginnen aan de afsluitende ruim negentig ronden.

Kort na de herstart kregen we de eerste echte caution, hoewel het niet al te hevig was: een schuiver van Logano in het middenveld zorgde voor de gele vlaggen. Door slechts twee nieuwe banden te halen pakte Denny Hamlin de leiding voor de herstart, maar na een paar ronden schoof Larson er voorbij.

Larson domineerde de race vervolgens tientallen ronden lang, hoewel Byron in de slotfase een beetje in de buurt begon te komen, maar met een handvol ronden te gaan werd het toch nog even op de schop gegooid: caution wegens een langzaam rijdende Aric Almirola, die tegen de muur schampte.

Met dit keer Truex en Byron voorop begon de overtime, twee ronden knallen. Byron pakte snel de leiding in handen, Truex zakte terug, maar Larson en Bowman moesten het doen met plek twee en drie: Byron reed overtuigend naar een dikverdiende zege.