Duitse politie: 53 agenten gewond bij demonstratie tegen AfD

Bij rellen na een demonstratie in de Duitse stad Offenburg, nabij Straatsburg, zijn zaterdag 53 agenten gewond geraakt volgens de lokale politie. Er waren zo'n 1200 mensen op de been om te protesteren tegen de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD), die daar een regionaal partijcongres hielden.

De agenten raakten gewond doordat ze werden geschopt en geslagen. Andere kregen last van hun luchtwegen nadat ze rook hadden ingeademd van kleine brandjes en afgestoken vuurwerk.

De demonstratie tegen AfD, werd onder meer georganiseerd door 'Sta op tegen racisme', verliep vreedzaam totdat betogers zakken met verf tegen het gebouw aangooiden waar het congres plaatsvond. De politie probeerde hierop de demonstratie te beëindigen, maar daar waren de resterende groep van zo'n 400 demonstranten het niet mee eens. Agenten trokken hierop hun wapenstok.

Een woordvoerder van 'Sta op tegen racisme' distantieert zich van de gewelddadige demonstranten, maar noemde het politieoptreden 'buiten proporties'.