Uitslag RKC - PSV

PSV heeft zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met klein verschil gewonnen. In de Brabantse derby won de Eindhovense club in Waalwijk met 0-1 dankzij een treffer van Johan Babayoko.

RKC had met Thierry Lutonda de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging over. Daarna nam PSV en creëerde genoeg kansen om op voorsprong te komen, en uiteindelijk zou dat ook lukken. In de 35ste minuut zorgde Johan Bakayoko daarvoor. In de tweede helft vergat PSV om de wedstrijd te beslissen ondanks de verschillende kansen, waardoor RKC lang mocht hopen op een resultaat. De thuisploeg kreeg ook de nodige mogelijkheden, maar het bleef 0-1 in Waalwijk.

Door het resultaat houdt PSV de aansluiting in de top van de eredivisie. Na 24 wedstrijden staat de ploeg van Ruud van Nistelrooij op de vierde plaats op zes punten van koploper Feyenoord.