Uitslag Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord heeft in de Eredivisie vanavond een moeizame overwinning geboekt. De koploper won door een doelpunt in de slotfase met 1-0 van FC Groningen.

De Groningers, die strijden tegen degradatie, kregen in de eerste helft zelfs enkele grote kansen. Vooral oud-Feyenoorder Manu was daarbij gevaarlijk. De thuisclub had weliswaar het meest balbezit maar wist nauwelijks tot kansen te komen. Alleen Gimenez kon een keer vrij inkoppen maar die bal was geen probleem voor keeper Verrips.

Na rust moest Groningen al snel met tien man verder toen Määttä met opzet tegen de liggende Jahanbakhsh aan schoot en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man concentreerden de bezoekers zich vooral op het verdedigen en ook nu wist Feyenoord maar moeizaam kansen te creëren. Pas in de slotfase werd het echt gevaarlijk. Bullaude raakte de lat en de rebound van Gimenez ging over. Danilo kreeg een mogelijkheid maar hij mistte vrij voor Verrips. Uiteindelijk was het Idrissi die een voorzet wou geven maar toen deze door niemand geraakt werd belandde de bal pardoes in het doel.

Feyenoord

1 - 0

FC Groningen

 88' Idrissi    
 
 Gele kaart: Pedersen, (Feyenoord), Dankerlui, v.Gelderen, (FC Groningen)
 Rode kaart: , Määttä (52/2xg) (FC Groningen)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 47.500
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Pedersen (Szymanski/69)
Geertruida
Hancko
Hartman (Bullaude/79)
Wieffer
Dilrosun (Paixão/69)
Kökçü
Jahanbakhsh (Danilo/ 62)
Gimenez
Idrissi
  Verrips
v.Gelderen
Blokzijl
Balker
Willems (Duarte/58)
Irandust (v.Bergen/34)
Suslov
Hove
Pepi (Chalus/87)
Määttä
Manu (Dankerlui/57)