Agent bedreigt jongeren met hakbijl na conflict

Tussen een agent in zijn vrije tijd en een groep jongeren ontstond in de nacht van 27 op 28 februari rond 2:00 uur een conflict, toen de jongeren hem bij zijn woning opzochten. De agent was op dat moment niet in dienst. Hij kwam met een hakbijl in zijn hand naar buiten en wilde één van de jongeren aanhouden.

De politie werd, mede op verzoek van de collega, gewaarschuwd. Toen agenten erbij kwamen, hebben zij hun collega aangemerkt als verdachte van bedreiging. Tegen de agent zal een intern onderzoek worden gestart en de zaak zal worden voorgelegd bij het Openbaar Ministerie. In afwachting van het onderzoek is de betrokken agent niet aan het werk.

Waarom de jongeren in eerste instantie het huis van de agent opzochten en hoe het conflict is ontstaan, is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Op beelden is te zien hoe de agent buiten diensttijd een van de jongeren aan haar jas meetrekt en opdracht geeft op haar knieën te gaan zitten, terwijl hij de bijl nog steeds in zijn hand heeft. Plaatsvervangend districtschef Danny Williams: “Het zijn heftige beelden om te zien. Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn.”