FOK! F1-manager 2023 is van start!

Op het circuit van Bahrein zijn de wintertests van de Formule 1 weer achter de rug. Voor het eerst sinds 2006 zijn er met Max Verstappen en Nyck de Vries weer twee Nederlanders actief op de grid. Er zijn dit jaar zes sprintraces (Azerbeidzjan, Oostenrijk, België, Qatar, Verenigde Staten en Brazlië). Nieuw is de Grand Prix van Las Vegas, op een stratencircuit op de Strip, en verdwenen van de kalender zijn de GP's van Rusland, Frankrijk en China. De Grand Prix van Nederland in Zandvoort is nu een week eerder dan vorig jaar, namelijk op 27 augustus 2023.

Reden genoeg om ook dit jaar weer de FOK! Formule 1-manager 2023 te openen! Net als de voorgaande edities kan je weer een team bestaande uit twee coureurs, een chassis en een motor samenstellen. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in een F1-grandprixweekend zijn geëindigd. Voor die punten wordt budget uitgekeerd, waarmee je je team kunt verbeteren.

De onderdelen variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend. Naarmate het F1-seizoen vordert zal de waarde van de onderdelen steeds geleidelijker veranderen. Hierbij geldt dat de recente prestaties wel degelijk nog enkele schommelingen in de waarde van een onderdeel teweeg kunnen brengen. Lees meer hierover in de speluitleg.

Qua puntentelling is er dit jaar iets veranderd qua sprintraces. De top drie van de sprintrace wordt beloond met respectievelijk 18, 12 en 6 punten. Ook is er voor de coureur met de snelste raceronde (in de zondagrace) een extra bonus.

Om je direct in te schrijven voor de FOK! Formule 1-manager klik je hier. Kijk ook bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Je kunt ook een pm sturen aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een bericht achterlaten in het speciale F1-manager 2023-topic in het Formule 1-forum.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Let op! De eerste managerronde sluit op vrijdag 3 maart 2023 om 23:59 uur. Zorg dat je voor die tijd je het door jou samengestelde team hebt opgeslagen voor de Grand Prix van Bahrein

We wensen je veel plezier met het seizoen 2023 van de FOK! Formule 1-manager!