Uitslag NEC - FC Volendam

NEC heeft in de Eredivisie een 3-0 overwinning geboekt op FC Volendam. Het duurde bijna een uur voordat het voor het eerst tot scoren kwam maar daarna was de wedstrijd snel gespeeld.

NEC was duidelijk de betere ploeg maar had vooral in de eerste helft moeite om tot kansen te komen. Tannane was dichtbij met een vrije trap en een kopbal van Mattson werd nog net gekeerd door keeper Stankovic. In de tweede helft ging het tempo bij de thuisploeg omhoog en dat leverde wel resultaat op.

Uit een corner legde Sandler de bal klaar voor de inlopende Márquez die daarmee de 1-0 kon scoren. Niet veel later werd de wedstrijd beslist toen uit een voorzet van Propper Dimata al vallend de score verdubbelde. In de slotfase Marques de eindstand op 3-0.