Uitslag AZ - Cambuur

AZ heeft zaterdag een moeizame zege geboekt op hekkensluiter SC Cambuur. De ploeg van Pascal Jansen won met 2-1 van de Friezen.

AZ speelde niet goed tegen Cambuur en de Friezen kregen in de eerste helft ook wat kansjes, maar na een half uur nam de thuisploeg de wedstrijd wat meer in handen en vijf minuten voor rust zorgde Vangelis Pavlidis voor de 1-0 nadat hij de Griekse spits even daarvoor al twee kansen had gemist.

Na rust kreeg AZ voldoende kansen op de 2-0, alleen bleef het kansen missen. Een kwartier voor tijd leek Wouter Goes de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te maken. Toch kwam Cambuur terug in de wedstrijd door een rake strafschop van Bjørn Johnsen. Daarna kreeg Cambuur nog kansen op de 2-2 en daarbij werd een doelpunt van Cambuur afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de winst stijgt AZ voor minstens één dag naar de tweede plaats en gaat het Ajax voorbij in stand. Cambuur blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan.