Uitslag FC Groningen - Excelsior

FC Groningen heeft eindelijk weer eens gewonnen in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior wonnen de Groningers met 3-0.

FC Groningen was in de eerste helft duidelijk beter dan Excelsior en binnen het kwartier kwam de thuisploeg ook voorsprong via Johan Hove. Groningen kreeg voor rust nog kansen op 2-0, maar gelukkig bleef dat nog bespaard voor Excelsior.

Na rust kreeg Excelsior de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar snel na die kans besliste Ricardo Pepi de wedstrijd na een mooie diepe pass van Daleho Irandust. Twintig minuten in de tweede helft maakte Liam van Gelderen nog de 3-0, waardoor FC Groningen nog eens wist te winnen in de eredivisie.

Door de zege blijft FC Groningen nog wel op de zeventiende plaats staan, maar heeft nu evenveel punten als nummer zestien FC Emmen. Excelsior staat op plaats vijftien met drie punten meer dan Groningen.