Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 8

Een beer die stijf staat van de coke, of een gevoelig en alom geprezen dubbelportret van een vader met zijn dochter? Er is aan beide kanten van het bioscoopspectrum wat te beleven, deze week.

Aftersun

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Cocaine Bear

Cocaine Bear is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig neerstort en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert. In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat naar meer drugs… en slachtoffers.

Missing

Missing is een ijzingwekkend mysterie van de makers van Searching dat je als kijker achterlaat met de vraag hoe goed je je dierbaren eigenlijk kent. Als haar moeder (Nia Long) tijdens een vakantie in Colombia met haar nieuwe vriend verdwijnt, gaat June (Storm Reid) op zoek naar antwoorden. Gehinderd door internationale bureaucratie maakt June duizenden kilometers verderop in Los Angeles creatief gebruik van alle moderne technologie die tot haar beschikking staat om haar moeder te vinden voordat het te laat is. Maar haar digitale detectivewerk levert langzaamaan meer vragen op dan antwoorden. Haar moeder blijkt veel geheimen te hebben en dat zorgt ervoor dat June mogelijk zelf ook gevaar loopt.

The Inspection

Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, heeft een slechte band met zijn moeder, die niets met hem te maken wil hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap.Zijn nieuwe gevoel van verbondenheid heeft grote invloed op zijn identiteit en zal hem voor altijd veranderen. Regisseur Elegance Bratton baseerde zijn debuutfilm op gebeurtenissen uit zijn eigen leven.

Sword Art Online the Movie -Progressive- Scherzo of Deep Night

‘s Werelds eerste VRMMORPG (Sword Art Online) is een spel des doods geworden. Meer dan een maand is verstreken sinds 10.000 gebruikers vast kwamen te zitten in de gamewereld. Asuna, die de eerste verdieping van het zwevende ijzeren kasteel van Aincrad vrijmaakte, sloot zich aan bij Kirito en vervolgde haar reis om de bovenste verdieping te bereiken. Met de steun van de vrouwelijke Information Broker Argo, leek het vrijmaken van de verdiepingen soepel te verlopen, maar... Er breekt een conflict uit tussen twee grote topspelersgroepen die zouden moeten samenwerken - de ALS (Aincrad Liberation Squad) en de DKB (Dragon Knights Brigade). En ondertussen is er achter de schermen een mysterieuze figuur die aan de touwtjes trekt.... In een gevaarlijke doodsstrijd volgt een aanval die anders is dan de dreiging en deze heeft alles te maken met Asuma en Kirito...!