Gameplay van Transport Fever 2: Console Edition getoond

Nacon en Urban Games presenteren de eerste gameplayvideo met commentaar voor de game Transport Fever 2: Console Edition. Deze transportsimulatie-game verschijnt op 9 maart 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

De gameplayvideo wordt begeleid door commentaar van Nihat Isik, een ontwikkelaar bij Urban Games, en toont enkele van de mechanics die spelers kunnen gebruiken om hun eigen transport-imperium te bouwen. Als voorbeeld wordt in de video een tropisch eiland in de jaren 70 als basis hiervoor gebruikt.

De ontwikkeling van je transportbedrijf is nauw verbonden aan de groei van de omringende steden. Hoe meer de steden zich uitbreiden en met elkaar verbonden worden, hoe meer gebruikers en goederen je bedrijf moet vervoeren, wat de inkomsten verhoogt. Voor optimale resultaten kun je verschillende transportdiensten aanbieden: bus, spoor, lucht, zee, enz. Dit maakt het makkelijker om nieuwe gebieden binnen dezelfde stad te bedienen en te verbinden met andere stedelijke gebieden. Daarnaast kun je de frequentie en capaciteit van je vervoer verhogen, lijnen moderniseren en verbeteringen doorvoeren om de circulatie van verkeer soepeler te laten verlopen.

Transport Fever 2: Console Edition is een tycoon-game waarin je een transportbedrijf opzet en alle infrastructuur ontwikkelt die nodig is om je bedrijf te laten groeien. Door vracht en passagiers te vervoeren, bouw je een transportimperium en draag je bij aan de wereldwijde economie. Dankzij verbeterde graphics, een aangepaste interface en de controllerbesturing is het straks dus ook beschikbaar op console. In de game kunnen spelers:

  • Alle transportverbindingen bouwen om een stad te laten groeien, van 1850 tot nu
  • Complexe transportverbindingen bouwen met geavanceerde interactieve constructie-tools
  • Ongeveer 200 realistische en historische voertuigen besturen: treinen, bussen, trams, trucks, vliegtuigen en schepen
  • Hun eigen maps maken met drie verschillende soorten landschappen
  • Een grote spelers worden in de economie van de stad door toegang en handel te verbeteren. Naast passagiers kunnen spelers ook grondstoffen en vracht vervoeren

Transport Fever 2: Console Edition ligt vanaf 9 maart 2023 in de winkel voor PlayStation 5 en is daarnaast ook digitaal beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X|S.