Eind maart grote terrorisme-oefeningen in Amsterdam

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op mogelijke terroristische bedreigingen oefenen onder andere de politie, defensie, brandweer en de gemeente 28 en 29 maart in Amsterdam. Er gaat in ieder geval geoefend worden bij het Olympisch Stadion en in het Westelijk Havengebied. Zo meldt AT5

De oefenlocaties zijn tijdens de training vanwege de veiligheid niet toegankelijk voor het publiek. Er zal namelijk gebruik worden gemaakt van oefenmunitie, wat ook in de omgeving te horen kan zijn. Ook zullen figuranten slachtoffers spelen, deze taferelen kunnen opvallen in de omgeving. 

De stadsdelen, bedrijven en bewoners in de omgeving zullen, indien de oefenlocatie dichtbij ligt, vooraf en tijdens de oefening geïnformeerd worden over de oefening en eventuele overlast. 

Geen verhoogd risico
Burgemeester Femke Halsema laat weten dat er op dit moment geen verhoogd risico is op een terroristische aanslag in Amsterdam. "Een aanslag valt echter nooit helemaal te voorkomen. Het is daarom van groot belang dat de crisisorganisatie van de veiligheidsregio en alle betrokken diensten goed voorbereid zijn op een eventuele terroristische aanslag. Deze oefening draagt daaraan bij."