Minister Kaag opnieuw belaagd met fakkels

Minister Sigrid Kaag (Financiën) werd gisteren in het Overijsselse Diepenheim belaagd door tientallen demonstranten, waarvan een aantal een fakkel bij zich had. Kaag wilde het gesprek met de demonstranten aangaan, maar kreeg geen respons. Meerdere politici spraken hun afkeur uit over deze wijze van intimidatie.

Kaag was in Diepenheim om voor D66 campagne te voeren voor de Provinciale Staten verkiezingen. Daarna zou ze deelnemen aan een politieke bijeenkomst in Herberg De Pol. Daar stonden trekkers langs de weg geparkeerd waardoor haar auto er niet langs kon en ze moest uitstappen om de laatste 150 meter naar het cultuurcentrum toe te wandelen.

Bij het centrum werd ze opgewacht door een groepje demonstranten waarvan enkele een brandende fakkel bij zich droegen. Kaag ging omdat de demonstranten niet echt tot een gesprek met haar wilden aangaan na tien minuten naar binnen om vervolgens aan het programma deel te nemen.

Kaag was van te voren op de hoogte van de betoging en er was politie aanwezig. Meerdere politici betuigden na het incident hun steun aan Kaag.