Uitslag Ajax - Sparta

Ajax heeft een makkelijke overwinning geboekt tegen Sparta. In de Johan Cruijff Arena kwamen de Amsterdammers geen enkel moment in de problemen en won het vervolgens met 4-0.

Na zes minuten kwam Ajax al op voorsprong in de Johan Cruijff Arena dankzij Dusan Tadic. De aanvoerder van de Amsterdammers werkte een volley van Davy Klaassen binnen. Ook bij de 2-0 was Tadic betrokken. De 34-jarige Serviër bediende in het strafschopgebied Kenneth Taylor, waarna de middenvelder binnenschoot.

Sparta probeerde het nog wel, maar kon geen vuist maken, waarna Ajax in de tweede helft nog uitliep naar 4-0. Eerst maakte Tadic vanuit een strafschop de 3-0, en uit een directe vrije trap zorgde Mohammed Kudus voor de eindstand.

Door de zege stijgt Ajax naar de tweede plaats op drie punten achterstand van koploper Feyenoord. Sparta blijft op een knappe zesde plaats staan.