Carnavalsvierders vinden dode fietser (19) op de weg

Op de Leidsevaart in Noordwijkerhout heeft in de nacht van zaterdag op zondag (18 op 19 februari) een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Daarbij is een fietser om het leven gekomen. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie komt graag in contact met getuigen.

Het slachtoffer is een 19-jarige man uit Hillegom. Hij is omstreeks 02.30 uur door fietsers en een automobilist aangetroffen op de Leidsevaart. Ondanks de hulp die er direct geboden is en vervolgens de inspanningen van de hulpdiensten, is het slachtoffer ter plaatse overleden.

Wat er vlak na twee uur 's nachts precies is gebeurd, is onbekend. Er werd groot alarm geslagen omdat men vreesde voor meer slachtoffers. Duikers van de brandweer werden ingeschakeld die de vaart naast de weg hebben doorzocht op andere mogelijke slachtoffers. Er is hierbij niets gevonden.

Er zou glas zijn aangetroffen op de weg volgens getuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek waarbij een aanrijding niet wordt uitgesloten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.