IsraŰlische luchtmacht bombardeert doelen nabij Damascus

Israël heeft jarenlang herhaaldelijk luchtaanvallen uitgevoerd in het door burgeroorlog verscheurde Syrië. Nu zijn er doelen aangevallen nabij de hoofdstad Damascus. Volgens berichten zijn er verschillende doden en gewonden. Het doel zouden Iraanse en Libanese milities zijn geweest.

Volgens Syrische bronnen vielen Israëlische gevechtsvliegtuigen 's nachts doelen nabij de hoofdstad Damascus aan, waarbij verschillende mensen om het leven kwamen. Volgens het Syrian Observatory kwamen 15 mensen om het leven en meldde het Syrische staatsagentschap Sana vijf doden. Er vielen ook meerdere gewonden.

Israël heeft Iraanse en Libanese milities aangevallen, meldde het Syrian Observatory. De Israëlische aanval vond plaats in de buurt van een Iraans cultureel centrum. Hierbij werd een woongebouw verwoest. er kwam een raket op een rotonde terecht waarbij een vrouw werd gedood. Sana meldde dat Israëlische raketten ook woongebieden raakten. Vier burgers en een soldaat werden gedood en 15 andere burgers raakten gewond, waarvan sommigen ernstig. Ook zouden verschillende huizen zijn verwoest.

De Syrische televisie toonde beelden van vernielde gebouwen en meldde dat het hoofdkwartier van Iraanse milities in de hoofdstad was geraakt. Bij Damascus werd het hoofdkwartier van een Syrische divisie aangevallen. Het was de zwaarste luchtaanval sinds begin dit jaar. De informatie kon aanvankelijk niet onafhankelijk worden geverifieerd. 

Sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 heeft Israël honderden luchtaanvallen uitgevoerd op het door oorlog verscheurde buurland. Deze zijn gericht op Syrische regeringstroepen, door Iran gesteunde eenheden en de sjiitische Hezbollah-militie.