Uitslag Cambuur - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft de Friese derby tegen Cambuur Leeuwarden. In Leeuwarden kwam Cambuur nog wel met 1-0 op voorsprong, maar uiteindelijk wist Heerenveen met 1-2 te winnen.

Cambuur kende een droomstart in de Friese derby. In de eerste minuut wist Bjorn Johnsen op knappe wijze te scoren. Michael Breij kreeg snel daarna de kans om op 2-0 te koren, alleen raakte de aanvaller van Cambuur de bal niet goed en halverwege de eerste helft zorgde Osame Sahraoui voor de gelijkmaker.

In de tweede helft had Heerenveen de overhand en kwam ook op voorsprong. Simon Olsson zijn kopbal werd nog gered door de doelman van Cambuur, maar uit de rebound via de lat wist Milan van Ewijk met een omhaal te scoren. Cambuur ging wat opportunistischer en kreeg daarbij wat kansen onder meer via invaller Roberts Uldrikis, maar die werd gepakt door de doelman van sc Heerenveen.

Door de nederlaag blijft Cambuur laatste in de eredivisie, terwijl Heerenveen naar de achtste plaats stijgt.