Uitslag Volendam - Vitesse

FC Volendam heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Vitesse. Door de zege nemen de Vollendammers wat afstand van de degradatiezone in de eredivisie.

Daryl van Mieghem zorgde voor beide treffer voor Volendam. In de twaalfde minuut opende de aanvaller de score op aangeven van Francesco Antonucci. In de tweede helft beslist Van Mieghem de wedstrijd door de 2-0 binnen te tikken uit een harde voorzet Josh Flint. Vitesse kreeg ook voldoende kansen in de wedstrijd, maar vooral bij Bartosz Bialek stond het vizier niet op scherp, waardoor de ploeg van Philip Cocu niet tot scoren kwamen.

Door de zege komt Volendam, dat dit seizoen de vierde zege boekte van 2023, op gelijke hoogte met Excelsior en is het verschil naar plaats zestien Fc Emmen opgelopen tot vier punten.