Fietsers gecontroleerd op gevaarlijk rijgedrag: 148 boetes in Amsterdam

Het biketeam van de Amsterdamse politie is donderdagavond de stad ingegaan voor het controleren van fietsers op gevaarlijk rijgedrag. Dit leverde behoorlijk wat boetes op. In totaal werden er 148 fietsers op de bon geslingerd. Zo meldt AT5

Daarvan reden er 56 zonder licht, dat kost 60 euro. Veertig van hen zaten te appen of te bellen, dat kost aanzienlijk meer: 140 euro. Daar komt ook nog eens 9 euro aan administratiekosten bij. Ook is proces verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht (100 euro), het opgeven van een valse naam (380 euro) en geen ID-kaart bij je hebben (voor 16 jaar of ouder 90 euro). Een fietser maakte het nog bonter en is aangehouden voor belediging en het rijden onder invloed.

Middelvinger
Agent Jeroen Heuts van de Verkeerspolitie twitterde ook nog over een andere aanhouding van een fietser, Vrijdag reed een 'haastige' fietser met een mobieltje in zijn hand door rood op de Valkenburgerstraat. Hierdoor werd hij bijna aangereden door een auto. "De geschrokken automobilist kreeg een middelvinger als bedankje", schrijft Heuts. De fietser heeft twee bekeuringen gekregen.