PSV in Europa League zo goed als uitgeschakeld na verlies tegen Sevilla

PSV lijkt de achtste finales van de Europa League te kunnen vergeten. In de eerste wedstrijd van de tussenronde verloor de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 3-0 van Sevilla.

PSV was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook verschillende kansen op de openingsgoal, maar na half uur kreeg Sevilla wat meer grip op de wedstrijd en vlak voor rust kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Luuk de Jong verspeelde op het middenveld slordig de bal, waarna Sevilla optimaal profiteerde en Youssef En-Nesyri de 1-0 binnenschoot.

Na rust besliste Sevilla de wedstrijd snel. Invaller Lucas Ocampos, die in de eerste seizoenshelft nog speelde voor Ajax, knalde de 2-0 heerlijk binnen. Ook bij de 3-0 was de buitenspeler betrokken. Met een hakje bediende hij Nemanja Gudelj, die de 3-0 maakte. Dat zou ook de eindstand zijn, al was Joey Veerman nog dicht bij de 3-1, maar zijn inzet eindigde op de paal.