Uitslag Ajax - RKC

Ajax heeft ook de derde competitiewedstrijd onder John Heitinga gewonnen. Al ging het niet makkelijk tegen RKC en stond bij rust met 0-1 achter, maar won uiteindelijk wel met 3-1.

Ajax had het moeilijk met RKC in de eerste helft. De Waalwijkers hadden de beste kansen in de eerste helft en kwamen via Mats Seuntjens op voorsprong nadat Owen Wijndal dom balverlies leed op het middenveld.

In de rust deed Ajax-trainer Heitinga was omzettingen en vroeg in de tweede helft maakte invaller Brian Brobbey de 1-1. Lang bleef het ook 1-1 en leek puntverlies in de maak voor de landskampioen, maar met iets meer dan tien minuten voor tijd zorgde Jurriën Timber voor de 2-1. Snel daar maakte Mohammed Kudus de 3-1 en hield Ajax de punten in eigen huis.