Vergne wint ePrix India op laatste restjes energie

In India is voor het eerst in tien jaar een groot internationaal autosportevenement gehouden. De Formule E streek neer in Hyderabad, waar zaterdagochtend de vierde ePrix van het jaar verreden werd.

Op poleposition stond de Jaguar van Mitch Evans, naast Jean-Eric Vergne's DS Penske. De eerste rij werd gevolgd door Sebastian Buemi van Envision, Nissan-rijder Sacha Fenestraz, Maserati-coureur Maximilian Günther en de Jaguar van Sam Bird. Bij de start veranderde er voorin weinig, hoewel Bird zijn zesde plek inleverde bij Nick Cassidy.

Evans was de eerste van de voorste mannen die zijn eerste Attack Mode activeerde, waarbij Buemi profiteerde door binnendoor de leiding te pakken. Hij hield die plek ook na zijn Attack Mode vast, met Vergne achter hem en Evans op plek drie, voor Fenestraz, Bird, Günther en Cassidy.

Met de helft van de race langzaam naderend ging het helemaal fout voor Jaguar: Bird verremde zich volledig en knalde vol op teamgenoot Evans - in plaats van plek drie en vijf scoorde het team nul punten. Buemi zakte ondertussen terug door zijn tweede Attack Mode te pakken, terwijl Vergne zo de leiding pakte, voor Cassidy, Dennis en Buemi.

Minder dan tien ronden voor het einde kwam de safety car de baan op: Jake Hughes parkeerde zijn McLaren iets te hard tegen de muur. Na een paar ronden konden we door, met Vergne, Cassidy, Buemi en Dennis voorop. Dennis werd van achteren hard geraakt door René Rast en liep forse schade op, waardoor Oliver Rowland op kon schuiven naar de vierde plek.

Wat resterende energie betreft zat Cassidy er het beste bij, maar het lukte hem maar niet om Vergne te passeren. Op zijn laatste restjes energie pakte Vergne zijn eerste zege in twee jaar, voor Cassidy en Buemi. Laatstgenoemde had echter teveel energie verbruikt en kreeg 17 seconden tijdstraf, het equivalent van een drivethroughpenalty, waardoor Antonio Felix da Costa opschoof naar plek drie.