Uitslag AZ - Excelsior

AZ is voorlopig de nieuwe koploper in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior kende de ploeg van Pascal Jansen geen enkel probleem en won het met 5-0.

AZ stond bij rust al met 5-0 voor tegen Excelsior. Sven Mijnans in januari overgekomen van Sparta opende in de twintigste minuut de score voor de thuisploeg. Daarna ging het snel in Alkmaar. Daarna scoorde Jesper Karlsson een fraaie 2-0, Mijnans maakte 3-0 en Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis wisten in de eerste helft ook nog te scoren.

Na rust was AZ een aantal maal dichtbij de zesde treffer, maar gelukkig voor Excelsior bleef die uit, waardoor het 5-0 bleef in Alkmaar. Door de zege is AZ even de koploper in de eredivisie, zondag kan Feyenoord AZ weer voorbij gaan als de Rotterdammers weten te winnen van sc Heerenveen. Excelsior is terug te vinden op de veertiende plaats.