Skeletonster Bos pakt World Cup-zege in Innsbruck

Skeletonster Kimberley Bos heeft de vierde World Cup-zege uit haar carrière binnen. De eerste drie kwamen allemaal in het Duitse Winterberg, waaronder dit seizoen, maar voor het eerst lukte het ook daarbuiten en wel in het Oostenrijkse Innsbruck, waar ze al vier keer tweede werd.

Vrouwen
De Amerikaanse Hallie Clarke was in de eerste run de snelste, terwijl Bos het na een bijzonder moeizame start moest doen met plek elf - bij de start schoot haar slee uit de startsleuf, waardoor ze bijna tegen de zijkant van de baan knalde. Ze beperkte de schade en herstelde zich in run twee met een fenomenaal goede afdaling, waarmee ze het baanrecord verpulverde.

De één na de ander beet zich vervolgens stuk op de tijd van Bos en ook Clarke kwam er niet aan: de Amerikaanse moest het op 0,28 seconden doen met de tweede plek. Kim Meylemans uit België werd erg knap derde op 0,33 seconden, pas de tweede podiumplek uit haar carrière. Thuisfavoriete Janine Flock viel in run twee terug van plek drie naar vier, de Chinese verrassing Dan Zhao zakte van de tweede naar de achtste plek.

Mannen
De Britse wereldkampioen Matt Weston was in de eerste run duidelijk de snelste en in run twee liet hij er opnieuw geen gras over groeien: met een nieuw baanrecord verstevigde hij zijn positie en dus pakte hij de overwinning. Jung Seung-gi uit Zuid-Korea werd op 0,36 seconden tweede, de Chinees Chen Wenhao werd derde op 0,49 seconden en hield Christopher Grotheer uit Duitsland (+0,51) net van het podium.