Coldcase: Wie weet meer over vermiste Willeke Dost (15)

Vandaag in deze serie een 'oude bekende'. We hebben reeds vaker aandacht aan deze zaak besteedt. De pleegouders van Willeke Dost (15) uit Koekange troffen haar ‘s ochtends 15 januari 1992 niet aan in haar kamer. Willeke was vast en zeker al op de fiets naar school gegaan, dachten ze. Aan het eind van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.

Lees ook: Politie gaat graven naar vermiste Willeke Dost

Willeke Dost had een dramatische jeugd. Ze verloor al voor haar eerste levensjaar haar beide ouders bij een verkeersongeluk. Daarna verbleef ze bij familie, pleegouders en in diverse opvangtehuizen.

Haar vermissing werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, maar later is men anders naar de verdwijning van Willeke Dost gaan kijken. Er is veelvuldig naar het meisje gezocht. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie aan de Dwarsdijk 41in Koekange. Ook in 2018 is er nog een grote zoekactie geweest. Alle (zoek)acties waren tevergeefs. De politie heeft een tijd geleden ook een zogenoemde 'verouderingsfoto' laten maken, onderstaand zowel de foto van Willeke op 15-jarige leeftijd als de verouderingsfoto. 

Lees ook: Opgravingen Koekange hebben niets opgeleverd

Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. Uw tips kunnen hen de rust bieden waar ze al die jaren naar op zoek zijn. Er wordt een beloning uitgeloofd van €20.000 voor de gouden tip. Tips kunnen worden achtergelaten op de website van de politie. 

Willeke Dost op 15-jarige leeftijd (Afbeelding: Politie)
Willeke Dost op 15-jarige leeftijd (Afbeelding: Politie)

De verouderingsfoto van Willeke Dost (Foto: Politie.nl)
De verouderingsfoto van Willeke Dost (Foto: Politie.nl)