Van der Poel wereldkampioen veldrijden na prachtig duel met Van Aert

Mathieu van der Poel is voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen veldrijden geworden. De 28-jarige Nederlander was in de sprint te snel voor Wout van Aert.

Vanuit de start kende Nederland een prima start. Lars van der Haar nam de kopstart gevolgd door Mathieu van der Poel en Joris Nieuwehuizen. Wout van Aert volgde op de vierde plaats, waarna Van der Poel eens stevig doortrok op een oplopende strook. De 28-jarige Nederlander maakte direct verschil en alleen Van Aert kon Van der Poel volgen.

In de volgende rondes probeerde Van der Poel met een paar aanvallen het verschil te maken, alleen hij kon Van Aert er niet af te krijgen. Halverwege de cross probeerde Van Aert het met een paar tempoversnellingen, maar ditmaal hield Van der Poel makkelijk stand, waarna beide renners rustig zich opmaakte voor de slotronde.

Van Aert versnelde in de slotronde, maar liet het daarna weer stilvallen. Richting de balken werd verwacht dat Van der Poel daar het verschil probeerde te maken, alleen liet de Nederlander de Belg op kop, waardoor er gesprint ging worden voor de wereldtitel en daarin verraste Van der Poel Van Aert door vroeg de sprint in te zetten. De 28-jarige nam direct een aantal meters op de Belg en sprintte naar zijn vijfde wereldtitel in het veldrijden. Van Aert werd tweede en op gepaste afstand werd Eli Iserbyt derde.

Results powered by FirstCycling.com