Uitslag FC Utrecht - sc Heerenveen

FC Utrecht heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van sc Heerenveen. Dankzij een benutte strafschop van de eredivisie-topscorer Anastasios Douvikas won Utrecht het thuisduel tegen de Friezen.

Waar FC Utrecht vorige week nog een spektakelstuk afleverde tegen AZ was daar tegen sc Heerenveen weinig van te merken. De kansen in de eerste helft waren schaars en dan was de beste mogelijkheid nog voor Heerenveen, maar een inzet van Sydney van Hooijdonk ging net naast.

In de tweede helft kwam FC Utrecht op voorsprong. De bal ging op de stip nadat Othmane Boussaid werd gevloerd door Antoine Colassin, waarna Douvikas zijn ploeg op voorsprong zette. De Griekse spits schoot vanaf elf meter zijn twaalfde van het seizoen binnen. Na de 1-0 leefde het duel wat meer op en Heerenveen leek vlak voor tijd nog langszij te komen dankzij een treffer van Ché Nunnely, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de overwinning staat FC Utrecht stevig op de zevende plaats in de eredivisie. De ploeg heeft nu zes punten voorsprong op de nummer acht Heerenveen.